Ваш кошик порожній :(
12413
Виробник:
Brisa
675.10 грн
Країна походження
Виробник
Brisa
Всі характеристики
Акції та знижки
Відправлення посилок о 16.00

Заготовка під клинок Cocinero 160 від компанії Brisa виконана під накладний монтаж, висота леза 33 мм, довжина – 160 мм, товщина обуха 1,8 мм. Загальна довжина заготівлі – 275 мм. Для встановлення накладок передбачені три кріпильні отвори діаметром 3мм. Це заготівля під кухонний шеф-ніж – основний ніж на кухні, за допомогою якого можна виконати більшу частину робіт із приготування їжі. Строй клинка реалізований у вигляді, так званого, «подвійного клину». Тобто. спуски зроблені від обуха та від рукоятки до вістря також зроблено клиноподібне звуження. Така геометрія леза досить трудомістка у виготовленні, але дозволяє реалізувати дуже ефективний різ. Ніж як би провалюється в продукт, що розрізається, відчуваючи мінімум опору. Заготівля розрахована під ергономічну ручку, дуже зручну в експлуатації. Клинок заточений, на перший погляд, ніж дуже гострий. Але це лише технологічна заточка, яка вказує на той кут, який виробник рекомендує для заточування даного виробу надалі. Тому після виготовлення, ніж все ж таки слід заточити по-справжньому.
Матеріал заготівлі клинка – корозійностійка прокатна мартенситна сталь X50CrMoV15 з легуючими добавками молібдену та ванадію. Склад: 0,45-0,55% вуглецю (С), 14-15% хрому (Cr), 0,5-0,8% молібдену (Mo), 0,1-0,2% ванадію (V), 1,0% магнію (Mn) та 0,5-1,0 кремнію (Si).
Розшифровка абревіатури маркування X50CrMoV15:
Позначення Х говорить нам про те, що сталь має легуючі елементи, які забезпечують унікальні властивості, такі як корозійну стійкість, твердість, міцність і т.п.
Цифрою 50 позначають відсоток вмісту вуглецю, що власне і робить із заліза – сталь. Вміст вуглецю в сплаві становить 0,50%, що за адекватної термообробки надає металу досить хорошу міцність і твердість.
Значок хімічного елемента Cr (хром) у позначенні марки сталі вказує на наявність даного металу в металі. Хром виконує відразу кілька функцій – впливає на здатність сталі до загартовування та покращує структуру сталі, надає сплаву антикорозійних властивостей, підвищує його зносостійкість.
Mo - молібден, наявність якого в лігатурі запобігає крихкості клинка, збільшуючи його жорсткість, робить сталь більш стійкою до дії високих температур.
V — ванадій, дуже важливий елемент легування сталей, домішка якого навіть у незначній кількості суттєво покращує механічні властивості сталі та посилює дію інших легуючих елементів, зокрема хрому.
Крім того, в сталі X50CrMoV15 є кремній і магній, що дає значну перевагу цієї марки в параметрах перед своїми «однокласниками».
Цифра 15 говорить нам про загальну кількість вуглецю та легуючих добавок у сплаві – 15%.
При відносно невисокій вартості клинків зі сталі X50CrMoV15, ножі з неї мають унікальні властивості і є оптимальним вибором як для професіоналів, так і для домашнього використання, завдяки високій жорсткості сплаву, винятковій ріжучій силі, довговічній гострості кромки леза та особливій мікроструктурі металу. Достатній вміст вуглецю у складі сталі X50CrMoV15 дозволяє надати лезу оптимальної твердості - близько 58 HRC. Ножі з такої сталі довше тримають заточування, не змінюють свого кольору, менше схильні до окислення, ідеально підходять для інтенсивного використання і зберігають відмінний зовнішній вигляд протягом усього терміну служби. Експерти визнають, що сталь марки X50CrMoV15 – оптимальний для ножа баланс між міцністю та твердістю.
Заготовка під клинок Cocinero 160 виготовлена ​​методом штампування. Ще недавно такі вироби, значно програвали як дорогі ковані ножі. Проте з появою нових технологій розрив у якісних параметрах між кованими та штампованими ножами стає дедалі менше. Штамповані леза вирізають із листа сталевого прокату, потім їм надають відповідної форми, загартовують і загострюють. Процес займає менше часу, ніж кування, але в результаті його можна домогтися отримання більш легких і тонких лез, при цьому менш дорогих, здатних перенести багаторазове загострення. На сьогоднішній день леза ножів із прокатної сталі за своїми властивостями наближаються до кованих лез. Штамповані ножі відрізняє хороша ергономічність і менша, ніж у кованих ножів, вага.
 
Країна походження Фінляндія
Постачальник Brisa Knives Finland
Марка Cocinero 160
Розміри клинка 160х33х1, 8 мм
Діаметр кріпильних отворів3мм
Загальна довжина заготовки 275 мм.
Марка сталі X50CrMoV15
Особливості конструкції заточений, спуски від обуху
Монтаж накладної
Вага 60 гр.

Леза

Країна походження
Виробник
Brisa
Марка сталі
Твердість
Вид монтажу
Довжина леза, мм
Товщина леза, мм
Висота леза, мм
Вага
Reviews: 0

Відгуків про цей товар ще не було.

Питань: 0

Немає запитань про цей товар.

Надходження довгоочікуваних ножів Brisa
03.02.2023 120
Надходження довгоочікуваних ножів Brisa
Клинки Brisa отримано чергову партію..
Схожі товари
12507
Японське лезо Migaki Deba Tosa
Японське лезо Migaki Deba Tosa
4474.15 грн
12515
Лезо BRISA Polar 62 Hammered
Лезо BRISA Polar 62 Hammered
718.96 грн
12518
Лезо BRISA Lauri Carbon 60
Лезо BRISA Lauri Carbon 60
292.40 грн
12519
Лезо BRISA Polar 62
Лезо BRISA Polar 62
399.90 грн
12521
Лезо BRISA Polar Whittler 80
Лезо BRISA Polar Whittler 80
623.50 грн
12522
Лезо BRISA Lauri PT 77
Лезо BRISA Lauri PT 77
817.00 грн
12523
Лезо BRISA Lauri 95 SS
Лезо BRISA Lauri 95 SS
559.00 грн
12524
Лезо BRISA Polar 95
Лезо BRISA Polar 95
670.80 грн
13142
Лезо Brisa Trooper 95 12C27
Лезо Brisa Trooper 95 12C27
1 review
1591.00 грн