Заготовка під лезо BRISA Chef 185 12C27/F виконана під накладний монтаж, висота леза 50 мм, довжина – 185 мм, товщина обуха 2,5 мм. Загальна довжина заготівлі – 305 мм. Спуски зроблено від обуха. Відразу відзначимо цей дуже важливий момент. Скандинавські спуски або спуски від самого обуха до підвода - досить трудомісткі в реалізації, тому притаманні лише дуже добрим та дорогим мечам. Заготівля заточена, на перший погляд, ніж дуже гострий. Але це лише технологічна заточка, яка вказує на той кут, який виробник рекомендує для заточування даного виробу надалі. Тому, забігаючи вперед, скажемо, що після виготовлення ніж все ж таки слід заточити по-справжньому. Назва цієї моделі заготівлі під ніж на сайті виробника - BRISA Chef 185, зовні лезо дуже нагадує японський ніж у стилі Gyuto. На клинку вибитий логотип виробника - BRISA і марка сталі, з якої він виготовлений. BRISA це дуже відомий фінський бренд. Однією з особливостей продукції даної компанії є високоточна обробка заготовок, що досягається застосуванням останніх технологічних досягнень у процесі виробництва. На практиці це виливається в ідеальну чіткість і симетрію виробів, з ними приємно працювати, клинки від BRISA вимагають мінімум доопрацювань перед монтажем, а найчастіше не вимагають їх взагалі. У довідку по сталях про неї говориться, що це корозійно стійка мартенситна хромиста ножова сталь шведської компанії Sandvic AB (Sweden), що випускається з 60-х років XX століття, яка має знижений вміст домішок – сірки та фосфору. Іншими словами, Sandvik 12C27 - мабуть, найбільш збалансована ножова сталь, що володіє одночасно відмінними характеристиками заточування (легко точиться - важко тупитися і це реально так!), високою міцністю та стійкістю до корозії. Для допитливих - щільність сталі Sandvik 12C27 складає 7,7 гр/см3, а її хімічний склад такий:Хімічний склад у % (номінальний):Вуглець (C) - 0,60% ) -Кремній (Si) = 0,40% Марганець (Mn) - 0,40% Sandvik 12C27 – одна з небагатьох сталей, розроблена спеціально для виготовлення ножів. Технологія виробництва сталі Sandvik 12C27 постійно вдосконалюється, що призводить до постійного покращення якісних показників збільшення щільності та ступеня чистоти, покращення тонкої мікроструктури карбідів. Тому сучасна сталь Sandvik 12C27 дуже сильно відрізняється від прототипу 45-ти літньої давності. Все це робить сталь Sandvik 12C27 найрекомендованішою для виробництва високоякісних кухарських ножів екстракласу. Сталь Sandvik 12C27 має можливість гарту в діапазоні від 54 до 61 HRC. Однак оптимальним для застосування на кухні є твердість даної сталі 58 HRC.
Леза
Відгуків про цей товар ще не було.
Немає запитань про цей товар.