Клинок для виготовлення японського ножа Santoku-bocho Black від однієї з найвідоміших ножових компаній півдня Японії - Fukamizu Hamono, відноситься до різновиду Сантоку одного з найшанованіших на кухні японських ножів. Довжина клинка кухонного ножа Santoku-Bocho Black - 165 мм. Santoku-bocho мають двостороннє заточування і тонкий - 2мм по товщині клинок, що дозволяє йому буквально провалюватися в продукт, що розрізається. Ніж із цього клинка дуже добре адаптується під усі основні завдання європейської кухні і якщо хочеться мати лише один японський ніж, то найбільш функціональним вибором буде Santoku.
Клинок Santoku-bocho Black – це тришаровий ламінат. Заточення зроблена на камені 600 грит. Клинок Santoku-bocho Black має характерні для японського ножа поступове звуження товщини леза, як від обуха до ріжучої кромки, так і від п'яти до вістря, утворюючи в ортогональних перерізах рівні рівнобедрені трикутники. Центральний, надзвичайно тонкий і міцний шар, загартований до твердості 61-62 HRC, виконаний із сталі Blue Paper Steel (Aogami), яка зарекомендувала себе як одна з кращих японських клинкових вуглецевих сталей. Вона - іржавіюча, але японці традиційно не використовують хромовмісні сталі, оскільки вуглецю дає набагато агресивніший різ і більш стійка до затуплення. Зовнішні шари виконані м'якшою сталі.
Для зменшення впливу зовнішніх впливів на іржаві частини клинка голомінь леза Santoku-bocho Black оброблена чорнінням. Також клинок оброблений зверху водостійким лаком, щоб уникнути впливу корозії при складському зберіганні.
Готовий ніж Santoku-bocho Black Fukamizu після кожного використання потрібно промити водою та витерти насухо. Зберігати його краще на відкритому магнітному підвісі. Якщо Ви не припускаєте використовувати ніж довгий час - бажано змастити іржаві частини клинка маслом. Японці для цього використовують комльову олію.
Країна походження Японія
Тип Santoku-bocho Black
Довжина леза 165 мм.
Висота леза 45 мм.
Товщина клинка 2 мм
Загальна довжина з хвостовиком 230 мм.
Тип клинка тришаровий
Сталь середнього шару Blue Paper Steel (Aogami)
Твердість середнього шару 61-62HRC
Довжина хвостовика 65мм
Особливості конструкції заточено на камені 600 грит, зведення в нуль
Вага 100 г.
Леза
Відгуків про цей товар ще не було.
Немає запитань про цей товар.