Клинок для виготовлення ножа.
Слово «Сантоку» (Santoku) перекладається як «три добрі речі», точніше «три благодійники», буквально позначаючи три варіанти використання такого типу ножа – різати, рубати та кришити. Сантоку - це один з найпоширеніших типів японських кухонних ножів, що використовуються, фактично за своїм призначенням - аналог нашого шеф-ножа. Довжина клинка кухонного ножа Santoku може бути від 105 мм до 180 мм, найпоширеніший розмір – 165 мм за клином. Це кухонник із специфічною конфігурацією леза. Лінія ріжучої кромки у Санток практично пряма, з невеликим підйомом до вістря. Це дозволяє нарізати продукти з великим комфортом, а також спрощує процес заточування. Широка гомілка Сонтоку виключає контакт руки з поверхнею столу, а також дозволяє використовувати ніж як імпровізовану лопатку для накладання нарізаних продуктів. Санток дуже близький по строю клинка до Юсубам (Usuba) або Накірі (Nakiri), але на відміну від них все ж таки має вістря. Сантоку має двостороннє заточування і дуже тонкий по товщині клинок (як правило, від 1,2 до 2,5 мм), що дозволяє йому буквально провалюватися в продукт, що розрізається. Цей ніж дуже добре адаптується до всіх основних завдань європейської кухні і якщо Ви хочете мати тільки один японський ніж, то найбільш функціональним вибором буде Santoku.
Даний представлений екземпляр клинка під виготовлення ножа є найменшим за розміром з усіх Санток. Тому його не можна віднести до категорії шеф-ножів, з якими зазвичай асоціюються ножі цього типу. Це гарний кухонний універсал, яким можна зробити більшість операцій на кухні. Дуже тонке заточування менше, ніж 10 градусів зі зведенням у нуль не дозволить розрізати, наприклад, заморожені продукти. Але у випадку, якщо Вам потрібен гострий ніж, як бритва (для помідорів, житлової яловичини і т.п.) ніж з представленого клинка - це те, що потрібно.
Представлений клинок для виготовлення кухонного ножа Санток має двосторонню заточку. Довжина його леза – 105мм, висота 28мм, товщина у обусі 1,2мм, загальна довжина з хвостовиком – 140мм. Сам клинок має тришарову структуру. Середній шар – робочий та виготовлений із нержавіючої сталі VG-1 – стартової модифікації загальновідомої марки VG-10, розробленої спеціально для застосування у ножовій тематиці. Середній шар загартований до твердості 60HRC і забезпечує неймовірно високу гостроту ножа і стійкість до затуплення. Обкладки зроблені з м'якої нержавіючої сталі, вони утримують тонкий середній шар від зламу, забезпечують гнучкість клинку. Клинок заточений і після запакування в ручку – повністю готовий до використання.
Країна походження Японія
Тип Сантоку
Довжина леза 105 мм.
Висота леза 28 мм.
Товщина клинка 1,2 мм.
Загальна довжина 145 мм
Сталь VG-1
Особливості конструкції заточений, зведення в нуль
Монтаж Під всадний монтаж
Леза
Відгуків про цей товар ще не було.
Немає запитань про цей товар.