Ваш кошик порожній :(
12337
Виробник:
Tosa
3719.07 грн
Країна походження
Виробник
Tosa
Всі характеристики
Акції та знижки
Відправлення посилок о 16.00

Клинки майстрів Тоса здавна славляться дуже високою якістю та надійністю і представлення не потребують. Регіон, де виробляють ці ножі, знаходиться на одному з південних островів Японії (о. Сікоку) і широко відомий фестивалями ножових майстрів і виробників найрізноманітнішого різального інструменту. Інтерес професіоналів різних галузей, що використовують ножі, колекціонерів, а також просто любителів цієї тематики викликає як високу майстерність виробників та відмінну якість продукції, так і те, що через високу конкуренцію ковалів у даному регіоні можна придбати ексклюзивні зразки ножів із кращих сортів сталі ( таких, як, наприклад, Super Aogami) за відносно невисоку ціну. Причому Tosa продає, як вироби готові до використання (ножі), так і клинки окремо (виробники ножів у Японії, як правило, це роблять дуже неохоче), а рукоятку можна зробити на власний розсуд, це буває дуже зручно. Представлений клинок виготовлений компанією Tadayoshi forging company під керівництвом майстра майстром Tadayoshi Saku. Саме слово «Сантоку» (Santoku) перекладається як «три хороші речі», точніше «три благодійники», буквально позначаючи три варіанти використання такого типу ножа – різати, рубати та кришити. Сантоку - це один з найбільш поширених типів японських кухонних ножів, що використовуються, фактично за своїм призначенням - аналог нашого шеф-ножа. Довжина клинка кухонного ножа Santoku-Bocho - 165 мм. Сантоку з таким розміром клинка відносять до стандартних, у такому виконанні він дуже зручний як хороший кухонний універсал. Santoku-bocho має специфічну конфігурацію леза. Лінія ріжучої кромки практично пряма, з невеликим підйомом до вістря. Це дозволяє нарізати продукти з великим комфортом, а також спрощує процес заточування. Широка голомінь клинка виключає контакт руки з поверхнею столу, а також дозволяє використовувати ніж як імпровізовану лопатку для накладання нарізаних продуктів. Санток дуже близький по строю клинка до Юсубам (Usuba) або Накірі (Nakiri), але на відміну від них все ж таки має вістря. Santoku-bocho мають двостороннє заточування і тонкий - 2мм по товщині клинок, що дозволяє йому буквально провалюватися в продукт, що розрізається. Ніж з цього клинка дуже добре адаптується під всі основні завдання європейської кухні і якщо хочеться мати тільки один японський ніж, то найбільш функціональним вибором буде Santoku. Клинок Santoku-bocho має характерне для японського ножа поступове звуження товщини леза, як від обуха до ріжучої кромки, так і від п'яти до вістря (дуже красиве і правильне звуження по обуху від 3,5 до 1,5 мм), утворюючи в ортогональних перерізах рівні рівнобедрені трикутники. Подібний лад клинка називається подвійним клином - дуже трудомісткий у реалізації, але гарантує ножу надзвичайно агресивний та легкий різ. Центральний, надзвичайно тонкий і міцний шар, загартований до твердості 63-64 HRC, виконаний зі сталі Super Aogami, яка зарекомендувала себе як найкраща японська клинкова вуглецева сталь. Вона природно, іржавіюча – японці традиційно не використовують хромовмісні сталі, оскільки вуглецю дає набагато агресивніший різ і стійкіша до затуплення. Зовнішні шари виконані також із сталі, тільки м'якшою, що запобігає пошкодженню центрального сердечника. Тривала експлуатація ножа призведе до незначного потемніння області підведення навколо ріжучої кромки. Це не зашкодить ножу і не погіршить його характеристик, проте додасть приємний візуальний контраст із зовнішніми шарами, виявляючи лінії стику - нерівний малюнок якої буде нагадувати лінію якіба, як на японських катанах. Для зменшення впливу зовнішніх впливів на іржаві частини клинка Tosa оброблена чорнінням (покриття Kurouchi). Також клинок оброблений зверху водостійким лаком, щоб уникнути впливу корозії при складському зберіганні. При експлуатації з основної частини клинка цей лак можна не прибирати, по спусках в районі ріжучої кромки він пішов механічно в ході заточення. Після кожного використання потрібно промити водою і витерти насухо. Зберігати його краще на відкритому магнітному підвісі. Якщо Ви не припускаєте використовувати ніж довгий час – бажано змастити іржаві частини клинка маслом. Японці для цього використовують комльову олію. Також потрібно враховувати, що центральний шар клинка дуже тонкий та твердий, а кут заточування має критично малу величину. Потрібно уникати ударних сильних навантажень на ріжучу кромку, контакту ножа з чимось дуже твердим (кістками, замороженими продуктами тощо). Клинки виготовлені вручну, тому можуть мати невеликі відхилення від зазначених розмірів та ваги.

Країна походження Японія
Тип Santoku-bocho Tosa
Майстер Tadayoshi Saku

Довжина леза 165 мм.
Висота леза 46 мм.
Товщина клинка 3,5-1,5 мм.
Загальна довжина з хвостовиком260 мм Тип клинок тришаровий
Сталь середнього шару Super Aogami
Твердість середнього шару 63-64HRC
Довжина хвостовика 90мм
Особливості конструкції заточений, зведення в нуль
Вага 105 грам

Леза

Країна походження
Виробник
Tosa
Марка сталі
Твердість
Вид монтажу
Довжина леза, мм
Товщина леза, мм
Висота леза, мм
Вага
Reviews: 0

Відгуків про цей товар ще не було.

Питань: 0

Немає запитань про цей товар.

Схожі товари
12413
Лезо Cocinero 160
Лезо Cocinero 160
675.10 грн
12507
Японське лезо Migaki Deba Tosa
Японське лезо Migaki Deba Tosa
4474.15 грн
12513
Лезо BRISA Lauri Skinner 72
Лезо BRISA Lauri Skinner 72
612.75 грн
12514
Лезо BRISA Polar 95 Hammered
Лезо BRISA Polar 95 Hammered
752.50 грн
12515
Лезо BRISA Polar 62 Hammered
Лезо BRISA Polar 62 Hammered
718.96 грн
12518
Лезо BRISA Lauri Carbon 60
Лезо BRISA Lauri Carbon 60
292.40 грн
12519
Лезо BRISA Polar 62
Лезо BRISA Polar 62
399.90 грн
12520
Лезо BRISA Lauri Carbon 105
Лезо BRISA Lauri Carbon 105
550.40 грн
12521
Лезо BRISA Polar Whittler 80
Лезо BRISA Polar Whittler 80
623.50 грн
12522
Лезо BRISA Lauri PT 77
Лезо BRISA Lauri PT 77
817.00 грн
12523
Лезо BRISA Lauri 95 SS
Лезо BRISA Lauri 95 SS
559.00 грн
12524
Лезо BRISA Polar 95
Лезо BRISA Polar 95
670.80 грн