Ваш кошик порожній :(
11364
Виробник:
Fukamizu
3870.00 грн
Країна походження
Японія
Виробник
Fukamizu Hamono
Всі характеристики
Акції та знижки
Відправлення посилок о 16.00

Одні з найвідоміших та шанованих на кухні японських ножів – це Сантоку (Santoku-Bocho або Bunka-bocho). Bunka-bocho - це варіація Сантоку з різким, під кутом, спуском обуха - проміжний варіант ножа між Сантоку і Юсубой (ножем для нарізки овочів). Bunka-bocho Black від компанії Fukamizu Hamono – це винятково гарний та ергономічний японський кований ніж ручної роботи. Маючи гостріший кут вістря і при цьому велику площину голомені, яку можна використовувати як лопатку для переміщення нарізаних продуктів, ніж Bunka-bocho Black від компанії Fukamizu Hamono безумовно претендує на найширшу функціональність та зручність в експлуатації на кухні.

Клинок ножа Bunka-bocho Black тришаровий і що важливо для японського кухонника - з двостороннім заточенням. Центральний, надзвичайно тонкий і міцний шар, загартований до твердості 61-62 HRC, виконаний із сталі Blue Paper Steel (або в японському варіанті Aogami), яка зарекомендувала себе як одна з кращих японських клинкових вуглецевих сталей. Вона природно, іржавіюча – японці традиційно не використовують хромовмісні сталі, оскільки вуглецю дає набагато агресивніший різ і стійкіша до затуплення. Зовнішні шари виконані також із сталі, тільки м'якшою, що запобігає пошкодженню центрального сердечника. Тривала експлуатація ножа призведе до незначного потемнення області підведення навколо ріжучої кромки. Це не зашкодить ножу і не погіршить його характеристик, проте додасть приємного візуального контрасту із зовнішніми шарами, виявляючи лінії стику - нерівний малюнок якої нагадуватиме лінію онангіби, як на японських катанах.

Небагато про підприємство, що виробляє ножі Bunka-bocho Black. Компанія Fukamizu Hamono (префектура Kagoshima) – це один із найбільших виробників традиційних японських ножів та ріжучого інструменту півдня Японії (острів Кюсю). Підприємство зароджувалося в 1919 році, коли 20 найвідоміших ковалів острова об'єдналися під керівництвом Кодзі Фукамідзу для виховання молодих ковалів, обміну досвідом, знаннями та навичками, накопиченими за століття ножового виробництва. Сьогодні компанія Fukamizu Hamono – це сучасне виробництво, оснащене найновішим обладнанням, що випускає як прекрасні традиційні японські ножі чорного кування із застосуванням перевірених часом ремісничих технік, так і ріжучі інструменти з найсучасніших матеріалів. Кожен виріб компанії Fukamizu Hamono, як і все істинно японське - це дивовижне переплетення інноваційних технологій з глибокою традиційною японською естетикою у вигляді красиво оброблених кухонних ножів ва-бочо з вуглецевої сталі.

Тепер найважливіше про нож Bunka-bocho Black виробництва Fukamizu Hamono - те, що в середовищі фахівців називається строєм клинка. Строй клинка називають геометрію леза у всіх вимірах, яка за підсумком більшою мірою і визначає для будь-якого ножа - все, від ріжучої здатності до його вартості. Цей ніж має у строю клинка т.зв. подвійний клин. Тобто. полотно леза поступово витончується як від п'яти до вістря, так і від обуха до ріжучої кромки, маючи у двох площинах, у будь-якому поперечному і поздовжньому перерізі, рівнобедрений трикутник. Це технологічно досить складно реалізована під час виготовлення конфігурація клинка, але вона винятково ефективна у роботі. Не дарма кажуть ріже не сталь – ріже геометрія. На лад клинка варто насамперед звертати увагу при виборі ножа, хоча б подивившись на його обух – клин на обусі відразу ж видає якісний та дорогий ніж.

Про рукоятку ножа. Рукоять японських ножів, що використовуються на внутрішньому ринку Японії, як правило, зроблена, ніби нарочито недбало. Своїм непоказним виглядом вона повинна відтіняти значимість клинка, оскільки на думку японців меч - це найголовніше в ножі. Рукоятка ножа Bunka-bocho Black Fukamizu виконана у традиційному стилі для сучасних японських ножів. Овальна форма перетину рукоятки, пластикове окування та монтаж на термокомпаунд. Як матеріал для рукоятки обрана деревина горіха. На відміну від більшості традиційних японських ножів, рукоять ножа Bunka-bocho Black Fukamizu оброблена полімерним просоченням, що робить її надзвичайно міцною та стійкою до зовнішніх впливів (механічних, хімічних та ультрафіолету), тобто. на її додаткову обробку не потрібно.

При експлуатації та догляді за ножем Bunka-bocho Black Fukamizu необхідно враховувати, що клинок, як обкладна частина, так і твердий сердечник - схильні до корозії. Хоча більша частина голомені і захищена чорнінням, але це не захищає від іржі повністю. Тому після кожного використання ножа Bunka-bocho Black Fukamizu потрібно помити і насухо витерти. Зберігати його краще на відкритому магнітному підвісі. Якщо Ви не припускаєте використовувати ніж довгий час - бажано змастити іржаві частини клинка маслом. Японці для цього використовують комльову олію. Також потрібно враховувати, що центральний шар клинка дуже тонкий і твердий, а кут заточування має критично малу величину. Потрібно уникати ударних навантажень на ріжучу кромку, контакту ножа з чимось дуже твердим (кістками, замороженими продуктами тощо). Також через те, що центральний шар дуже тонкий, при тривалому знаходженні в агресивному середовищі, іржа може його повністю зруйнувати.

Додатково

Країна походження
Японія
Виробник
Fukamizu Hamono
Твердість
61 HRC
Висота леза
46мм
Довжина Леза
165мм
Марка сталі
Aogami
Матеріал рукояті
деревина горіха
Тип
Bunka-bocho
Товщина клинка
2мм
Reviews: 0

Відгуків про цей товар ще не було.

Питань: 0

Немає запитань про цей товар.

Схожі товари
Знижка: -25%
11444
Камінь Suehiro Debado 320grit 72x55х21мм малий
Камінь Suehiro Debado 320grit 72x55х21мм малий
774.00 грн 580.50 грн
11664
Гюльбанд 2 бронза 40х42х20
Гюльбанд 2 бронза 40х42х20
362.49 грн
11670
Гюльбанд 5 бронза 40х30х20
Гюльбанд 5 бронза 40х30х20
362.49 грн
11671
Гюльбанд 5 нейзильбер 40х30х20
11748
Гарда №28 бронза
Гарда №28 бронза
92.88 грн
11989
Гарда Клітина (мала) бронза