Ваш кошик порожній :(
11386
Виробник:
Yoshihiro
4300.00 грн
Країна походження
Японія
Виробник
Yoshihiro
Всі характеристики
Акції та знижки
Відправлення посилок о 16.00

Марка Yoshihiro – це авангард виготовлення сучасних кухонних ножів, що поєднує вікове мистецтво традиційних технологій виготовлення японського меча із досягненнями передової металургії.
Філософія компанії Yoshihiro говорить про те, що кожен момент - це унікальна можливість. Один ніж – можна берегти все життя. Фахівці компанії Yoshihiro прагнуть того, щоб цей єдиний ніж був - ножем Йошихіро. Йошихіро перевершує інших в одному з найскладніших навичок для вдосконалення - виготовлення ножів, оскільки краще, ніж будь-хто успадкувала японські традиції краси та досконалості.

Yoshihiro – компанія, яка спеціалізується на виготовленні японських кухонних ножів преміум-класу ручної роботи. Вже понад сто років марка ножів Yoshihiro є провідним постачальником високоякісних кухонних столових приладів у Японії. Проте, лише у 2008 році Yoshihiro почала продавати свої ножі на світовому ринку, пропонуючи понад 600 найменувань японських ножів преміум-класу. Незважаючи на застосування передових технологій на виробничих лініях Yoshihiro, виготовлення кухонних ножів залишається, в основі своєї – ручної, з індивідуальним підходом майстра до кожного клинка. Витоки техніки, яка використовується для створення ножів Йошихіро, походить від середньовічних японських ковалів мечів 14-го століття, які вдосконалювали техніку поводження з вогнем, залізом та водою. Протягом 700 років ковалі мечів поступово переносили свої технології на ножі та дух виробництва японського меча проникнув у створення кухонних ножів.
Кухонні ножі від компанії Yoshihiro є кульмінацією семи вікових традицій, що переплітаються із сучасними інноваціями, натхненими японською винахідливістю.

Одним з різновидів японської кухонної екзотики є ножі для нарізки сашимі - Sashimi bocho. Цей ніж призначений для нарізки свіжої сирої риби тонкими скибочками. Ніж має довгий, тонкий і вузький клинок, одностороннє заточення з малим кутом спуску, оскільки для такої нарізки ніж повинен мати виняткову гостроту. Для того щоб відрізаний шматок риби виглядав ідеально, необхідно виконати різ за один підхід. Тому ніж Sashimi bocho має більшу довжину (від 200 до 400мм). Найвідоміший різновид Sashimi bocho - це Yanagiba - Янагіба. Існують також вузькоспеціалізовані модифікації цього ножа для обробки певних видів мешканців моря – восьминогів, тунця, риби фугу. Не можна сказати, що Янагіба є життєво необхідним інструментом на європейській кухні, але його винятково агресивний вигляд та екстремальна гострота зачаровує і без цього ножа набір японських кухонників виглядає неповноцінним.

Кухонні ножі Yanagiba від компанії Yoshihiro - це виконані зі сталі, яка називається білий папір або Широгамі (Shiro Kami), це традиційна сталь, яка використовується для цього типу ножів, оскільки вона може забезпечити найбільшу гостроту, яка є визначальним параметром цього ножа. Такі характеристики гостроти не можуть дати більш дорогі типи сталей, такі як Аогамі (Ao Kami або блакитний папір). Різні різновиди стали Аогами набагато краще тримають заточення і пручаються затупленню, проте програють Широгамі в гостроті, яку можна досягти на мечі. Клинок – двошаровий, традиційний для одностороннього заточування. З увігнутого боку – твердіший шар, з опуклою – м'якший. Ножі Yanagiba мають одностороннє заточення, що не цілком звично для європейського користувача, але ніяк не благає всіх інших позитивних якостей ножа і до того ж, досить швидко можна звикнути.

Довжина клинка Yanagiba від компанії Yoshihiro становить 210мм, що не так багато, як для Sashimi bocho, але часто кухарям так подобається цей ніж, що вони його роблять основним у себе на кухні і в цьому випадку, така довжина ножа зручніша і цілком виправдана. Висота клинка – 30мм, а ширина у обусі – 3мм. Ніж має традиційну для японських кухонників магнолієву ручку з пластиковим болстером. Рукоятка нічим не оброблена і перед початком експлуатації, її краще просочити спеціальним маслом. Рукоятка, так званого D-типу, тобто. з виступом для зручнішого захоплення. Як цей тип виступу (сторона, з якою він виконаний), і варіант одностороннього заточення, зроблені під роботу правою рукою – тобто. під правшу. Вага ножа – 120 грам. Ніж заточений та повністю готовий до роботи.

Додатково

Країна походження
Японія
Виробник
Yoshihiro
Твердість
61 HRC
Вага
120 г.
Висота леза
30мм
Довжина Леза
210мм
Марка сталі
Широгами (Shiro Kami)
Матеріал рукояті
деревина магнолії
Тип
Yoshihiro
Товщина клинка
3мм
Reviews: 0

Відгуків про цей товар ще не було.

Питань: 0

Немає запитань про цей товар.

Схожі товари
Знижка: -25%
11444
Камінь Suehiro Debado 320grit 72x55х21мм малий
Камінь Suehiro Debado 320grit 72x55х21мм малий
774.00 грн 580.50 грн
11664
Гюльбанд 2 бронза 40х42х20
Гюльбанд 2 бронза 40х42х20
362.49 грн
11670
Гюльбанд 5 бронза 40х30х20
Гюльбанд 5 бронза 40х30х20
362.49 грн
11671
Гюльбанд 5 нейзильбер 40х30х20
11748
Гарда №28 бронза
Гарда №28 бронза
92.88 грн
11989
Гарда Клітина (мала) бронза