Ваш кошик порожній :(
12509
Виробник:
Tosa
2928.73 грн
Країна походження
Японія
Виробник
Tadayoshi forging company
Всі характеристики
Акції та знижки
Відправлення посилок о 16.00

Ножі майстрів Тоса здавна славляться дуже високою якістю та надійністю і представлення не потребують. Регіон, де виробляють ці ножі, знаходиться на одному з південних островів Японії (о. Сікоку) і широко відомий фестивалями ножових майстрів і виробників найрізноманітнішого різального інструменту. Інтерес професіоналів різних галузей, що використовують ножі, колекціонерів, а також просто любителів цієї тематики викликає як високу майстерність виробників та відмінну якість продукції, так і те, що через високу конкуренцію ковалів у даному регіоні можна придбати ексклюзивні зразки ножів із кращих сортів сталі ( таких, як, наприклад, Aogami) за відносно невисоку ціну. Причому Tosa продає, як вироби готові до використання, так і клинки окремо (виробники ножів у Японії, як правило, це роблять вкрай неохоче), а рукоятку можна зробити на власний розсуд, це буває дуже зручно. Представлені ножі виготовлені компанією Tadayoshi forging company під керівництвом майстра Tadayoshi Saku.

Ajikiri Tosa Kurouchi – це невеликий, дуже зручний у роботі ніж для обробки на кухні продуктів невеликих розмірів. Оскільки ніж японський, то, звичайно, основним призначенням його у самих японців – це обробка риби – середньої та дрібної (розмір, який можна помістити у каструлю). Вже в назві Ajikiri вказується на сферу застосування ножів даного виду. Слово Aji - це слово, що передає узагальнене позначення понад 50 видів риб, таких як хек, макрель, скумбрія, ставрида і т.п. Тобто. гостре, тонке, компактне лезо Ajikiri найкраще підходить для видалення голови, хвоста, плавників, бічних щитків, та повного оброблення подібної риби. Але безумовно, крім оброблення невеликих риб, Ajikiri може бути використаний при приготуванні м'яса та овочів.

Довжина робочої частини клинка у Ajikiri Tosa Kurouchi - 90 мм, висота 35мм, обух має рівномірне клиновидне звуження від п'яти до вістря від 2 до 1 мм. Клинок являє собою тришаровий ламінат із центральним шаром із сталі Аогами загартованим до твердості 61-62 HRC. Загальна довжина ножа – 215мм, довжина рукояті – 115мм. Рукоятка D-подібна, як матеріал для рукоятки обрана деревина горіха. На відміну від більшості традиційних японських ножів, рукоять ножа Ajikiri Tosa Kurouchi оброблена полімерним просоченням, що робить її надзвичайно міцною та стійкою до зовнішніх впливів (механічних, хімічних та ультрафіолету), тобто. на її додаткову обробку не потрібно. Ajikiri Tosa Kurouchi – дуже зручний та практичний ніж для виконання більшості робіт на кухні.

Ajikiri ділитися на два види Ajikiri з двостороннім заточенням і Ajikiri з одностороннім заточенням, яке по суті є зменшеним варіантом ножа Deba. Ajikiri із двостороннім заточуванням – менш поширений, але є більш прийнятним варіантом для європейської кухні.

Довжина клинка кухонного ножа Ajikiri може бути від 80 до 150 мм, по довжині ріжучої кромки, найпоширеніший розмір від 80 до 90 мм. Як і більшість японських кухонників Ajikiri має специфічну конфігурацію леза, лінія ріжучої кромки Ajikiri практично пряма, з невеликим підйомом до гострого. Це дозволяє нарізати продукти з великим комфортом, а також спрощує процес заточування. Широка гомілка Ajikiri виключає контакт руки з поверхнею столу при нарізанні.

При експлуатації та догляді за ножем Ajikiri Tosa Kurouchi необхідно враховувати, що клинок, як обкладна частина, так і твердий сердечник - схильні до корозії. Хоча більша частина голомені і захищена чорнінням (Kurouchi), але все ж таки це не захищає від іржі повністю. Тому після кожного використання ножа Ajikiri Tosa Kurouchi потрібно помити і насухо витерти. Зберігати його краще на відкритому магнітному підвісі. Якщо Ви не припускаєте використовувати ніж довгий час - бажано змастити іржаві частини клинка маслом. Японці для цього використовують комльову олію. Також потрібно враховувати, що центральний шар клинка дуже тонкий та твердий, а кут заточування має критично малу величину. Потрібно уникати ударних навантажень на ріжучу кромку, контакту ножа з чимось дуже твердим (кістками, замороженими продуктами тощо). Також через те, що центральний шар дуже тонкий, при тривалому знаходженні в агресивному середовищі, іржа може його повністю зруйнувати.

Загальні характеристики ножа Ajikiri Tosa Kurouchi:

Довжина леза – 90 мм;

Товщина леза – від 2 до 1 мм;

Загальна довжина ножа – 215 мм;

Вага – 50 грам.

Інформація про розмір призначена тільки для загального ознайомлення і може незначно відрізнятися залежно від кожного леза, оскільки воно коване вручну.

Додатково

Країна походження
Японія
Виробник
Tadayoshi forging company
Твердість
61 HRC
Вага
50 г.
Висота леза
35мм
Довжина Леза
90мм
Марка сталі
Blue Paper Steel (Aogami)
Матеріал рукояті
деревина горіха
Тип
Ajikiri
Товщина клинка
2мм
Reviews: 0

Відгуків про цей товар ще не було.

Питань: 0

Немає запитань про цей товар.

Схожі товари