Ніж Nakiri Yoshihiro відноситься до класу кухонних ножів Nakiri (або Usuba), має характерний для цього різновиду розмір клинка в 170 мм. Висота клинка 45 мм, товщина – 2 мм. Прямокутне лезо ножів Nakiri дозволяє використовувати його не тільки як, власне, нож, але і як імпровізовану лопатку для переміщення нарізаних овочів. Цей ніж дуже гармонійно доповнює мережі японських кухонників, надаючи їм специфічний екзотичний колорит. Нарізку овочів, безумовно, на європейській кухні можна зробити й іншими ножами, тими самими Santoku або Gyuto, проте з Nakiri, виробництва Yoshihiro - це робити набагато комфортніше і практично. Ви вже ніколи не відмовитеся від цього невеликого, але дуже зручного японського винаходу, якщо спробуєте попрацювати хоча б раз.
У даному виконанні ножа Nakiri Yoshihiro використано європейський стиль виготовлення рукояті. Традиційно, японці не приділяють багато уваги оптимізації форми рукоятки та її обробці. Але в цьому випадку, дерев'яна ручка з червоного дерева зроблена технологічно досить трудомістко, під врізний монтаж зі сталевими притинами, на двох заклепках. Довжина рукоятки 120мм. Форма рукоятки добре оптимізована під будь-який хват, дуже добре лягати у долоню. Прітіни нівелюють механічні навантаження в місці стику клинка та рукоятки як вертикальні, так і бічні, виключаючи розхитування клинка у дерев'яних обкладках.
Клинок Nakiri Yoshihiro має традиційну тришарову структуру з внутрішнім шаром VG-10 і обкладками з м'якої сталі. VG-10 одна з небагатьох сталей, розроблена спеціально для застосування в ножовій тематиці. Відмінною особливістю VG-10 є використання кобальту у сплаві. Ця дорога і рідкісна легуюча присадка робить сталь твердішою і в'язкішою. Клинок Nakiri Yoshihiro загартований до 61HRC. Така жорсткість для застосування на кухні є екстремальною. Саме в'язкість сталі VG-10 дає їй можливість зберігати геометрію ріжучої кромки навіть за таких високих показників твердості загартування. Не секрет, що якість однієї і тієї ж марки сталі може відрізнятися залежно від виробника. Контроль якості сталі для клинків Yoshihiro надзвичайно строгий, тому споживчі якості стали VG-10 в клинках Yoshihiro, як правило, значно кращі, ніж у більшості інших виробників.
Небагато про компанію Yoshihiro. Марка Yoshihiro – це авангард виготовлення сучасних кухонних ножів, що поєднує вікове мистецтво традиційних технологій виготовлення японського меча із досягненнями передової металургії.
Філософія компанії Yoshihiro говорить про те, що кожен момент - це унікальна можливість. Один ніж – можна берегти все життя. Фахівці компанії Yoshihiro прагнуть того, щоб цей єдиний ніж був - ножем Йошихіро. Йошихіро перевершує інших в одному з найскладніших навичок для вдосконалення - виготовлення ножів, оскільки краще, ніж будь-хто успадкувала японські традиції краси та досконалості.
Yoshihiro – компанія, яка спеціалізується на виготовленні японських кухонних ножів преміум-класу ручної роботи. Вже понад сто років марка ножів Yoshihiro є провідним постачальником високоякісних кухонних столових приладів у Японії. Проте, лише у 2008 році Yoshihiro почала продавати свої ножі на світовому ринку, пропонуючи понад 600 найменувань японських ножів преміум-класу. Незважаючи на застосування передових технологій на виробничих лініях Yoshihiro, виготовлення кухонних ножів залишається, в основі своєї – ручної, з індивідуальним підходом майстра до кожного клинка. Витоки техніки, яка використовується для створення ножів Йошихіро, походить від середньовічних японських ковалів мечів 14-го століття, які вдосконалювали техніку поводження з вогнем, залізом та водою. Протягом 700 років ковалі мечів поступово переносили свої технології на ножі та дух виробництва японського меча проникнув у створення кухонних ножів.
Кухонні ножі від компанії Yoshihiro є кульмінацією семи вікових традицій, що переплітаються із сучасними інноваціями, натхненими японською винахідливістю.
Додатково
Відгуків про цей товар ще не було.
Немає запитань про цей товар.