Ваш кошик порожній :(
12376
Виробник:
Yoshihiro
6746.70 грн
Країна походження
Японія
Виробник
Yoshihiro
Всі характеристики
Акції та знижки
Відправлення посилок о 16.00
Представлений кований ніж ручної роботи Japanese Sashimi bocho, виробництво клинка Yoshihiro Cutlery (Японія). Sashimi bocho для нарізки сашими є одним з різновидів японської кухонної екзотики. Цей ніж призначений для нарізки свіжої сирої риби тонкими скибочками. Ніж має довгий, тонкий і вузький клинок довжиною в 240мм, односторонню заточку з малим кутом спуску, оскільки для такої нарізки ніж повинен мати виняткову гостроту. Для того щоб відрізаний шматок риби виглядав ідеально, необхідно виконати різ за один підхід. Тому ніж Sashimi bocho має більшу довжину (від 200 до 400мм). Найвідоміший різновид Sashimi bocho - це Yanagiba - Янагіба. Існують також вузькоспеціалізовані модифікації цього ножа для обробки певних видів мешканців моря – восьминогів, тунця, риби фугу. Не можна сказати, що Янагіба є життєво необхідним інструментом на європейській кухні, але його винятково агресивний вигляд та екстремальна гострота зачаровує і без цього ножа набір японських кухонників виглядає неповноцінним.

Кухонні ножі Yanagiba від компанії Yoshihiro - це виконані зі сталі, яка називається білий папір або Широгамі (Shiro Kami), це традиційна сталь, яка використовується для цього типу ножів, оскільки вона може забезпечити найбільшу гостроту, яка є визначальним параметром цього ножа. Такі характеристики гостроти не можуть дати більш дорогі типи сталей, такі як Аогамі (Ao Kami або блакитний папір). Різні різновиди стали Аогами набагато краще тримають заточення і пручаються затупленню, проте програють Широгамі в гостроті, яку можна досягти на мечі. Клинок – двошаровий, традиційний для одностороннього заточування. З увігнутого боку – твердіший шар, з опуклою – м'якший. Ножі Yanagiba мають одностороннє заточення, що не цілком звично для європейського користувача, але ніяк не благає всіх інших позитивних якостей ножа і до того ж, досить швидко можна звикнути.

Довжина клинка Yanagiba від компанії Yoshihiro становить 240мм, що не так багато, як для Sashimi bocho, але часто кухарям так подобається цей ніж, що вони його роблять основним у себе на кухні і в цьому випадку, така довжина ножа зручніша і цілком виправдана. Висота клинка – 30мм, а ширина у обусі – 3мм. Рукоятка ножа має традиційну для японських кухонників восьмигранну форму. Вона виконана з деревини Бубінго з набірним болстером з нержавіючої сталі та мікарти. Ніж заточений та повністю готовий до роботи.

Ножі виробництва компанії Yoshihiro Cutlery представлення не потребують. Це дуже відомий та іменитий виробник японських кухонних ножів, що має 700-річну історію підприємства, зі своїми традиціями, династіями та старовинними секретами виготовлення різноманітного ріжучого інструменту. Останні сторіччя Yoshihiro Cutlery зорієнтована на виробництво кухонних ножів. В асортименті компанії є понад 600 найменувань різних видів ножів, що використовуються на кухні як професійними кухарями, так і простими домогосподарками. Yoshihiro Cutlery виробляють як ножі з одностороннім, так і з двостороннім заточенням. Використовуються тільки високовуглецеві сталі, загартовані до екстремально високих показників твердості такі як Suminagashi Blue Steel, Suminagashi White Steel, Super Blue Steel, Kasumi White Steel, VG-1, VG-10. Тобто. залежно від сфери використання, у ножах Yoshihiro Cutlery широко варіюються властивості різних сталей від чистих вуглець до хромовмісних нержавіючих, але завжди виключно високої якості.

Yoshihiro Cutlery незмінно займає провідні місця у світових рейтингах виробників кухонних ножів, як правило, випереджаючи в них навіть найвідоміших виробників різального інструментів, таких як Yaxell, Shun Cutlery, Tojiro, Miyabi та багатьох інших.

Ніж Sashimi bocho Yoshihiro виготовлений вручну досвідченими майстрами в Японії, і ми рекомендуємо цей ніж, як кухарям-аматорам, так і досвідченим професіоналам, які дійсно можуть оцінити виключно високу якість японської майстерності і одержимі традиційними японськими ножами. При заточенні даного клинка необхідно уникати використання неякісних абразивних брусків, потрібно намагатися використовувати тільки високоякісні японські точильні камені.

У комплект поставки входить ніж Sashimi bocho Yoshihiro та дерев'яні піхви Сая до нього.

Додатково

Країна походження
Японія
Виробник
Yoshihiro
Твердість
61 HRC
Висота леза
30мм
Довжина Леза
240мм
Марка сталі
Широгами (Shiro Kami)
Матеріал рукояті
деревина бубінгу
Тип
Sashimi bocho
Товщина клинка
3мм
Reviews: 0

Відгуків про цей товар ще не було.

Питань: 0

Немає запитань про цей товар.

Схожі товари