Ваш кошик порожній :(
11872
Виробник:
Yoshihiro
4433.30 грн
Країна походження
Японія
Виробник
Yoshihiro
Всі характеристики
Акції та знижки
Відправлення посилок о 16.00

Ніж Santoku Yoshihiro відноситься до класу кухонних ножів Santoku, має характерний для цього різновиду розмір клинка в 175 мм. Висота клинка 45 мм, товщина – 2 мм. Слово «Сантоку» (Santoku) перекладається як «три хороші речі», точніше «три благодійники», буквально позначаючи три варіанти використання такого типу ножа – різати, рубати та кришити. Сантоку - це один з найпоширеніших типів японських кухонних ножів, що використовуються, фактично за своїм призначенням - аналог нашого шеф-ножа. Це кухонник із специфічною конфігурацією леза. Лінія ріжучої кромки у Санток практично пряма, з невеликим підйомом до вістря. Це дозволяє нарізати продукти з великим комфортом, а також спрощує процес заточування. Широка голомінь Сонтоку виключає контакт руки з поверхнею столу, а також дозволяє використовувати ніж як імпровізовану лопатку для накладання нарізаних продуктів. Санток дуже близький по строю клинка до Юсубам (Usuba) або Накірі (Nakiri), але на відміну від них все ж таки має вістря. Сантоку має двостороннє заточування і тонкий по товщині клинок, що дозволяє йому буквально провалюватися в продукт, що розрізається. Цей ніж дуже добре адаптується до всіх основних завдань європейської кухні і якщо Ви хочете мати тільки один японський ніж, то найбільш функціональним вибором буде Santoku.

У даному виконанні ножа Santoku Yoshihiro використано європейський стиль виготовлення рукояті. Традиційно, японці не приділяють багато уваги оптимізації форми рукоятки та її обробці. Але в цьому випадку, дерев'яна ручка з червоного дерева зроблена технологічно досить трудомістко, під врізний монтаж зі сталевими притинами, на двох заклепках. Довжина ручки 105мм. Форма рукоятки добре оптимізована під будь-який хват, дуже добре лягати у долоню. Прітіни нівелюють механічні навантаження в місці стику клинка та рукоятки як вертикальні, так і бічні, виключаючи розхитування клинка у дерев'яних обкладках.

Клинок Santoku Yoshihiro має традиційну тришарову структуру з внутрішнім шаром VG-10 і обкладками з м'якої сталі. VG-10 одна з небагатьох сталей, розроблена спеціально для застосування в ножовій тематиці. Відмінною особливістю VG-10 є використання кобальту у сплаві. Ця дорога і рідкісна легуюча присадка робить сталь твердішою і в'язкішою. Клинок Santoku Yoshihiro загартований до 61HRC. Така жорсткість для застосування на кухні є екстремальною. Саме в'язкість сталі VG-10 дає їй можливість зберігати геометрію ріжучої кромки навіть за таких високих показників твердості загартування. Не секрет, що якість однієї і тієї ж марки сталі може відрізнятися залежно від виробника. Контроль якості сталі для клинків Yoshihiro надзвичайно строгий, тому споживчі якості стали VG-10 в клинках Yoshihiro, як правило, значно кращі, ніж у більшості інших виробників.

Небагато про компанію Yoshihiro. Марка Yoshihiro – це авангард виготовлення сучасних кухонних ножів, що поєднує вікове мистецтво традиційних технологій виготовлення японського меча із досягненнями передової металургії.
Філософія компанії Yoshihiro говорить про те, що кожен момент - це унікальна можливість. Один ніж – можна берегти все життя. Фахівці компанії Yoshihiro прагнуть того, щоб цей єдиний ніж був - ножем Йошихіро. Йошихіро перевершує інших в одному з найскладніших навичок для вдосконалення - виготовлення ножів, оскільки краще, ніж будь-хто успадкувала японські традиції краси та досконалості.

Yoshihiro – компанія, яка спеціалізується на виготовленні японських кухонних ножів преміум-класу ручної роботи. Вже понад сто років марка ножів Yoshihiro є провідним постачальником високоякісних кухонних столових приладів у Японії. Проте, лише у 2008 році Yoshihiro почала продавати свої ножі на світовому ринку, пропонуючи понад 600 найменувань японських ножів преміум-класу. Незважаючи на застосування передових технологій на виробничих лініях Yoshihiro, виготовлення кухонних ножів залишається, в основі своєї – ручної, з індивідуальним підходом майстра до кожного клинка. Витоки техніки, яка використовується для створення ножів Йошихіро, походить від середньовічних японських ковалів мечів 14-го століття, які вдосконалювали техніку поводження з вогнем, залізом та водою. Протягом 700 років ковалі мечів поступово переносили свої технології на ножі та дух виробництва японського меча проникнув у створення кухонних ножів.
Кухонні ножі від компанії Yoshihiro є кульмінацією семи вікових традицій, що переплітаються із сучасними інноваціями, натхненими японською винахідливістю.

Додатково

Країна походження
Японія
Виробник
Yoshihiro
Твердість
61 HRC
Вага
150 г.
Висота леза
45мм
Довжина Леза
175мм
Марка сталі
VG-10
Матеріал рукояті
червоне дерево
Тип
Santoku
Товщина клинка
2мм
Reviews: 0

Відгуків про цей товар ще не було.

Питань: 0

Немає запитань про цей товар.

Схожі товари
11989
Гарда Клітина (мала) бронза