Ваш кошик порожній

Кухонний ніж Petty Tadafusa Hocho (Японія)

Каталог товарів Ножі Японські кухонні ножі Кухонний ніж Petty Tadafusa Hocho (Японія)
Кухонний ніж Petty Tadafusa Hocho (Японія)


  • Опис
  • Відгуки

Представляємо Вам японський кований ніж з серії Tadafusa Hocho Nashiji - Petty ручної роботи. Клинок ножа тришаровий і що важливо для японського кухонніка - з двостороннім заточуванням. Центральний, надзвичайно тонкий і міцний шар, загартований до твердості 63 HRC, виконаний зі сталі Blue Paper Steel (або в японському варіанті Aogami), яка зарекомендувала себе, як краща японська клинкова вуглецева сталь. Вона природно, що іржавіють - японці традиційно не використовують хромосодержащего стали, оскільки углеродка дає набагато більш агресивний рез і більш стійка до затуплення. Зовнішні шари виконані з м'якої нержавіючої сталі, що полегшує догляд і запобігає пошкодженню центрального сердечника. Нестійкість центрального сталевого шару до корозії частково компенсується тим, що він ідеально відполірований і заточений. Однак, тривала експлуатація ножа призведе незначного потемніння області навколо ріжучої кромки. Це не зашкодить ножа і не погіршить його характеристик, однак додасть приємний візуальний контраст з зовнішніми шарами з нержавіючої сталі, проявляючи лінія стику - нерівний малюнок якої буде нагадувати лінію янангіби, як на японських катанах.

Трохи про назву ножа. Назви Tadafusa Hocho носять ножі, вироблені в місті Ніїгата. Це широко відомий традиційний центр кування різних інструментів і ножів. Nashiji дослівно «шкіра груші» - назва кованої структури голомені ножа (обкладок). Ковані нерівності на обкладинках - результат техніки, яка надає лезу оригінальний вид, змушує поверхню леза виглядати трохи незавершеною і навіть простакуватою. Але в цьому і полягає шарм про чарівність зовнішності цього клинка. Однак, крім візуального ефекту, така поверхня, створюючи повітряні подушки на голомені, не дає розрізати продуктам (наприклад, твердих сирів) прилипати до поверхні ножа.

Ніж Tadafusa Hocho Nashiji відноситься до різновиду Petty, хоча і має трохи більший розмір клинка, ніж у традиційних ножів даної категорії - 165мм. Якщо на японській кухні основним ножем можна назвати ніж типу Сантоку, то на професійних західних кухнях основа - це невеликий ніж загального призначення, званий універсальним. Такий ніж використовується для всього - для чищення, додання форми і нарізки фруктів і овочів, м'яса, риби, подрібнення трав і приготування гарнірів. Petty Tadafusa Hocho Nashiji - це аналог універсального європейського ножа. Компактний розмір і щодо вузьке лезо ножа Petty дозволяють йому бути дуже зручним і керованим у використанні, тому він ідеально підходить для точних надрізів.

Тепер найголовніше про ніж Petty Tadafusa Hocho Nashiji. Це те, що в середовищі фахівців називається ладом клинка. Ладом клинка називають геометрію леза у всіх вимірах, яка за підсумком в більшій мірі і визначає для будь-якого ножа - все, від ріжучої здатності до його вартості. Даний ніж має в ладі клинка т.зв. подвійний клин. Тобто полотно леза поступово тоншає як від п'яти до вістря, так і від обуха до ріжучої кромці, маючи в будь-якому перетині поперечному і поздовжньому, трикутник з увігнутими сторонами. Тобто увігнута лінза в двох площинах. Це технологічно досить складно реалізується при виготовленні конфігурація клинка, але вона виключно ефективна в роботі. Не дарма кажуть ріже не став - ріже геометрія. На лад клинка варто перш за все звертати увагу при виборі ножа, хоча б подивившись на його обух - клин на обуху відразу ж видає якісний і дорогий ніж.

Рукоятки японських ножів, які використовуються на внутрішньому ринку Японії, як правило, зроблена, як би нарочито недбало. Своїм непоказним виглядом вона не повинна відтіняти значимість клинка, оскільки на думку японців клинок - це найголовніше в ножі. Рукоятка ножа Petty Tadafusa Hocho Nashiji виконана в традиційному стилі для сучасних японських ножів. Овальна форма перетину рукоятки, відповідна одночасно для хвата як правою, так і лівою рукою, пластикова оковка і монтаж на термокомпаунд. Однак в якості матеріалу для рукоятки обрана термодревесина каштана. Заготовки такі ручки проходять термообробку при температурах від 170 до 250 ° C, при якій структура деревини змінюється і поліпшується для спеціального використання (наприклад, на кухні) цільовим та природним способом без додавання будь-яких хімічних речовин. Під час процесу спеціальної обробки структура клітинної стінки модифікується таким чином, що зменшується здатність поглинати воду і підвищується стійкість до бактерій. Термічна обробка також надає деревині трохи темніший відтінок. Хоча сама по собі термодревесина залишається гигроскопичной і перед першим використанням її рекомендується просочити спеціалізованим маслом (наприклад, Danish Oil).

Ніколи не тримайте й догляді за ножем PettyTadafusa Hocho Nashiji необхідно враховувати, що область навколо ріжучої кромки і центральна частина обуха схильні до корозії. Це не означає, що ці області будуть іржавіти на очах під струменем теплої води. Для того, щоб відкриті частини вуглецевої сталі вкрилися іржею потрібно, наприклад, порізати лимон і не помивши залишити ніж на ніч в мийці. Так робити не варто, звичайно. Після кожного використання ніж PettyTadafusa Hocho Nashiji потрібно помити і насухо витерти. Зберігати його краще на відкритому магнітному підвісі. Якщо Ви не припускаєте використовувати ніж довгий час - бажано змастити іржавіють частини клинка маслом. Японці для цього використовують окоренкову масло. Також потрібно враховувати, що центральний шар клинка дуже тонкий і твердий, а кут заточування має критично малу величину. Потрібно уникати ударних навантажень на ріжучу кромку, контакту ножа з чим-небудь дуже твердим (кістками, замороженими продуктами і т.п.). Також через те, що центральний шар дуже тонкий, при тривалому знаходженні в агресивному середовищі, іржа може повністю його зруйнувати.



Про цей товар поки немає відгуків. Залиште перший!

додати відгук
І'мя*:
Відгук*:
Оцінка*:
8+1 = (Анті-спам тест*)
  відміна надіслати

Схожі товари:


Список бажань:
Список бажань порожній

Порівняння товарів:
Товари для порівняння не обрано


Підписка на новини:




догори
Рокс © 2007-2020. Всі права захищені