Онлайн консультація: roks.com.ua

Ваш кошик порожній

Ніж Black Nakiri Fukamizu

Ніж Black Nakiri Fukamizu


  • Опис
  • Характеристики
  • Відгуки

Представляємо Вам японський кований ніж Black Petty Fukamizu ручної роботи. Клинок ножа тришаровий і що важливо для японського кухонніка - з двостороннім заточуванням. Центральний, надзвичайно тонкий і міцний шар, загартований до твердості 61-62 HRC, виконаний зі сталі Blue Paper Steel (або в японському варіанті Aogami), яка зарекомендувала себе, як краща японська клинкова вуглецева сталь. Сталі, що іржавіють - японці традиційно не використовують хромоскладаючі сталі, оскільки хром дає набагато більш агресивний різ і більш стійкі до затуплення. Зовнішні шари (які служать для запобігання пошкодження тонкого, твердого, але щодо крихкого центрального сердечника) виконані з більш м'якої сталі, теж - іржавіє, частково покритої чорнінням, що полегшує догляд за ножем. Тривала експлуатація ножа призведе до незначного потемніння області, яка не захищена антикорозійним покриттям. Це не зашкодить ножу і не погіршить його характеристик, однак додасть приємний візуальний контраст з зовнішніми шарами з низьковуглецевої сталі, проявляючи лінію стику - нерівний малюнок якої буде нагадувати лінію янангіби, як на японських катанах.
Компанія Fukamizu Hamono (префектура Kagoshima) - це один з найбільших виробників традиційних японських ножів і ріжучого інструменту півдня Японії (острів Кюсю). Підприємство зароджувалося в 1919 році, коли 20 найвідоміших ковалів острова об'єдналися під керівництвом Кодзі Фукамідзу для виховання молодих ковалів, обміну досвідом, знаннями і навичками, накопиченими за століття ножового виробництва. Сьогодні компанія Fukamizu Hamono - це сучасне виробництво, оснащене новітнім обладнанням, яке випускає, як прекрасні традиційні японські ножі чорної кування із застосуванням перевірених часом ремісничих технік, так і ріжучі інструменти з найсучасніших матеріалів. Кожен виріб компанії Fukamizu Hamono, як і всі істинно японське - це дивовижне переплетення інноваційних технологій з глибокої традиційної японської естетикою у вигляді красиво оброблених кухонних ножів ва-Бочо з вуглецевої сталі.

Специфічні по своїй зовнішності японські кухонні ножі Nakiri і Usuba підкреслюють екзотичний шарм кухонного інтер'єру і якщо Ви хочете, щоб на вашій кухні оселився цілий набір японських ножів, то тут не обійтися без оригінальних за своїм виглядом ножів Nakiri і Usuba. Як правило, ножі подібної конфігурації купують в другу чергу після основного - Santoku, Gyuto або Petty, хто що для себе вибирає.
Власне, Nakiri і Usuba - це різні ножі і на японській кухні вони виконують не просто відмінні один від одного завдання, а й використовуються різними фахівцями. Більш важка і широка в обуху Usuba, з одностороннім заточуванням використовується, в основному, для оформлювальних завдань на професійній кухні, а Nakiri з дуже тонким лезом і дуже тривалими двосторонніми спусками під екстримальної малим кутом (іноді до 5 градусів) використовується, в основному, в побуті для домашнього застосування. Єдине, що об'єднує ці два ножа - це клинок у вигляді прямокутника і те, що обидва вони призначені для роботи по овочах. Прямокутне лезо цих ножів дозволяє використовувати його в якості імпровізованій лопатки для переміщення нарізаних овочів. Широка голомені Black Nakiri Fukamizu дозволяє легко регулювати товщину нарізаються продуктів безпечно впираючись в клинок кісточками пальців, нарізати продукти з великим комфортом і виключає контакт руки на рукоятки ножа зі поверхнею столу.


Тепер найважливіше про ніж Black Nakiri виробництва Fukamizu Hamono - то, що в середовищі фахівців називається ладом клинка. Ладом клинка називають геометрію леза у всіх вимірах, яка за підсумком в більшій мірі і визначає для будь-якого ножа - все, від ріжучої здатності до його вартості. Даний ніж має в ладі клинка т.зв. подвійний клин. Тобто полотно леза поступово тоншає як від п'яти до початку клинка, так і від обуха до ріжучої кромці, маючи в двох площинах, в будь-якому перетині поперечному і поздовжньому, трикутник. Це технологічно досить складно реалізується при виготовленні конфігурація клинка, але вона виключно ефективна в роботі. Не дарма кажуть ріже не став - ріже геометрія. На лад клинка варто перш за все звертати увагу при виборі ножа, хоча б подивившись на його обух - клин на обуху відразу ж видає якісний і дорогий ніж.
Про рукоятці ножа. Рукоять японських ножів, які використовуються на внутрішньому ринку Японії, як правило, зроблена, як би нарочито недбало. Своїм непоказним виглядом вона не повинна відтіняти значимість клинка, оскільки на думку японців клинок - це найголовніше в ножі. Рукоятка ножа Black Nakiri Fukamizu виконана в традиційному стилі для сучасних японських ножів. Овальна форма перетину рукоятки, пластикова оковка і монтаж на термокомпаунд. Як матеріал для рукоятки обрана деревина горіха. На відміну від більшості традиційних японських ножів, рукоять ножа Black Nakiri Fukamizu оброблена полімерним просоченням, що робить її надзвичайно міцною і стійкою до зовнішніх впливів (механічних, хімічних, і до ультрафіолету), тобто для її додаткова обробка не потрібна.
При експлуатації і догляді за ножем Black Nakiri Fukamizu необхідно враховувати, що клинок, як обкладочнимі частина, так і твердий сердечник - схильні до корозії. Хоча більша частина голомені і захищена чорнінням, але все ж це не захищає від іржі повністю. Тому після кожного використання ніж Black Nakiri Fukamizu потрібно помити і насухо витерти. Зберігати його краще на відкритому магнітному підвісі. Якщо Ви не припускаєте використовувати ніж довгий час - бажано змастити іржавіють частини клинка маслом. Японці для цього використовують окоренкову масло. Також потрібно враховувати, що центральний шар клинка дуже тонкий і твердий, а кут заточування має критично малу величину. Потрібно уникати ударних навантажень на ріжучу кромку, контакту ножа з чим-небудь дуже твердим (кістками, замороженими продуктами і т.п.). Також через те, що центральний шар дуже тонкий, при тривалому знаходженні в агресивному середовищі, іржа може повністю його зруйнувати.

Країна походженняЯпонія
ТипBunka-bocho
Довжина леза185 мм
Висота леза50 мм
Товщина клинка2 мм
Загальна довжина315 мм
Тип клинкатришаровий
Сталь середнього шаруBlue Paper Steel (Aogami)
Твердість середнього шару61-62HRC
Матеріал рукоятіГоріх
Особливості конструкціїзаточений на камені 600 грит, зведення в нуль
Вага150 грам.


Про цей товар поки немає відгуків. Залиште перший!

додати відгук
І'мя*:
Відгук*:
Оцінка*:
2+5 = (Анті-спам тест*)
  відміна надіслати

Схожі товари:


Список бажань:
Список бажань порожній

Порівняння товарів:
Товари для порівняння не обрано


Підписка на новини:




догори
Рокс © 2007-2020. Всі права захищені