Ваш кошик порожній

Ніж Black Petty Fukamizu

Ніж Black Petty Fukamizu


  • Опис
  • Характеристики
  • Відгуки

Представляємо Вам японський кований ніж Black Petty Fukamizu ручної роботи. Клинок ножа тришаровий і що важливо для японського кухонніка - з двостороннім заточуванням. Центральний, надзвичайно тонкий і міцний шар, загартований до твердості 61-62 HRC, виконаний зі сталі Blue Paper Steel (або в японському варіанті Aogami), яка зарекомендувала себе, як краща японська клинкова вуглецева сталь. Сталі, що іржавіють - японці традиційно не використовують хромоскладаючі сталі, оскільки хром дає набагато більш агресивний різ і більш стійкі до затуплення. Зовнішні шари (які служать для запобігання пошкодження тонкого, твердого, але щодо крихкого центрального сердечника) виконані з більш м'якої сталі, теж - іржавіє, частково покритої чорнінням, що полегшує догляд за ножем. Тривала експлуатація ножа призведе до незначного потемніння області, яка не захищена антикорозійним покриттям. Це не зашкодить ножу і не погіршить його характеристик, однак додасть приємний візуальний контраст з зовнішніми шарами з низьковуглецевої сталі, проявляючи лінію стику - нерівний малюнок якої буде нагадувати лінію янангіби, як на японських катанах.
Компанія Fukamizu Hamono (префектура Kagoshima) - це один з найбільших виробників традиційних японських ножів і ріжучого інструменту півдня Японії (острів Кюсю). Підприємство зароджувалося в 1919 році, коли 20 найвідоміших ковалів острова об'єдналися під керівництвом Кодзі Фукамідзу для виховання молодих ковалів, обміну досвідом, знаннями і навичками, накопиченими за століття ножового виробництва. Сьогодні компанія Fukamizu Hamono - це сучасне виробництво, оснащене новітнім обладнанням, яке випускає, як прекрасні традиційні японські ножі чорної ковки із застосуванням перевірених часом ремісничих технік, так і ріжучі інструменти з найсучасніших матеріалів. Кожен виріб компанії Fukamizu Hamono, як і всі істинно японське - це дивовижне переплетення інноваційних технологій з глибокої традиційної японської естетикою у вигляді красиво оброблених кухонних ножів ва-Бочо з вуглецевої сталі.
Ніж Black Petty Fukamizu відноситься до різновиду Petty, має характерний для даного різновиду розмір клинка в 130 мм. Якщо на японській кухні основним ножем можна назвати ніж типу Сантоку, то на професійних західних кухнях основа - це невеликий ніж загального призначення, званий універсальним. Такий ніж використовується для всього - для чищення, додання форми і нарізки фруктів і овочів, м'яса, риби, подрібнення трав і приготування гарнірів. Black Petty Fukamizu - це аналог універсального європейського ножа. Компактний розмір і щодо вузьке лезо ножа Petty дозволяють йому бути дуже зручним і керованим у використанні, тому він ідеально підходить для точних надрізів.
Тепер найважливіше про ніж Black Petty Fukamizu виробництва Fukamizu Hamono - то, що в середовищі фахівців називається ладом клинка. Ладом клинка називають геометрію леза у всіх вимірах, яка за підсумком в більшій мірі і визначає для будь-якого ножа - все, від ріжучої здатності до його вартості. Даний ніж має в ладі клинка т.зв. подвійний клин. Тобто полотно леза поступово тоншає як від п'яти до вістря, так і від обуха до ріжучої кромці, маючи в двох площинах, в будь-якому перетині поперечному і поздовжньому, трикутник. Це технологічно досить складно реалізується при виготовленні конфігурація клинка, але вона виключно ефективна в роботі. Не дарма кажуть ріже не став - ріже геометрія. На лад клинка варто перш за все звертати увагу при виборі ножа, хоча б подивившись на його обух - клин на обуху відразу ж видає якісний і дорогий ніж.
Про рукоятці ножа. Рукоять японських ножів, які використовуються на внутрішньому ринку Японії, як правило, зроблена, як би нарочито недбало. Своїм непоказним виглядом вона не повинна відтіняти значимість клинка, оскільки на думку японців клинок - це найголовніше в ножі. Рукоятка ножа Black Petty Fukamizu виконана в традиційному стилі для сучасних японських ножів. Овальна форма перетину рукоятки, пластикова оковка і монтаж на термокомпаунд. Як матеріал для рукоятки обрана деревина горіха. На відміну від більшості традиційних японських ножів, рукоять ножа Black Petty Fukamizu оброблена полімерним просоченням, що робить її надзвичайно міцною і стійкою до зовнішніх впливів (механічних, хімічних, і до ультрафіолету), тобто для її додаткова обробка не потрібна.
При експлуатації і догляді за ножем Black Petty Fukamizu необхідно враховувати, що клинок, як обкладочнимі частина, так і твердий сердечник - схильні до корозії. Хоча більша частина голомені і захищена чорнінням, але все ж це не захищає від іржі повністю. Тому після кожного використання ніж Black Petty Fukamizu потрібно помити і насухо витерти. Зберігати його краще на відкритому магнітному підвісі. Якщо Ви не припускаєте використовувати ніж довгий час - бажано змастити іржавіють частини клинка маслом. Японці для цього використовують окоренкове масло. Також потрібно враховувати, що центральний шар клинка дуже тонкий і твердий, а кут заточування має критично малу величину. Потрібно уникати ударних навантажень на ріжучу кромку, контакту ножа з чим-небудь дуже твердим (кістками, замороженими продуктами і т.п.). Також через те, що центральний шар дуже тонкий, при тривалому знаходженні в агресивному середовищі, іржа може повністю його зруйнувати.

Країна походженняЯпонія
ТипBlack Petty
Довжина леза130 мм
Висота леза30 мм
Товщина клинка2 мм
Загальна довжина250 мм
Тип клинкатришаровий
Сталь середнього шаруBlue Paper Steel (Aogami2)
Твердість середнього шару61-62HRC
Матеріал рукоятіГоріх
Особливості конструкціїзаточений на камені 600 грит, зведення в нуль
Вага70 грам.


Про цей товар поки немає відгуків. Залиште перший!

додати відгук
І'мя*:
Відгук*:
Оцінка*:
1+3 = (Анті-спам тест*)
  відміна надіслати

Схожі товари:


Список бажань:
Список бажань порожній

Порівняння товарів:
Товари для порівняння не обрано


Підписка на новини:




догори
Рокс © 2007-2020. Всі права захищені