Онлайн консультація: roks.com.ua

Ваш кошик порожній

Клинок Сантоку 105 мм, VG-1, Японія

Клинок Сантоку  105 мм, VG-1, Японія


  • Опис
  • Відгуки

Слово «Сантоку» (Santoku) перекладається як «три хороших речі», точніше «три благодійники», буквально позначаючи три варіанти використання такого типу ножа - різати, рубати і кришити. Сантоку - це один з найпоширеніших і використовуваних типів японських кухонних ножів, фактично за своїм призначенням - аналог нашого шеф-ножа. Довжина клинка кухонного ножа Santoku може бути від 105 мм до 180 мм, найпоширеніший розмір - 165 мм по клинку. Це кухоннік зі специфічною конфігурацією леза. Лінія ріжучої кромки у Сантоку практично пряма, з невеликим підйомом до вістря. Це дозволяє нарізати продукти з великим комфортом, а також значно спрощує процес заточки. Широка голомені Сонтоку виключає контакт руки з поверхнею столу, а також дозволить використовувати ніж в якості імпровізованій лопатки для накладання нарізаних продуктів. Сантоку дуже близький по строю клинка до Юсубов (Usuba) або Накір (Nakiri), але на відміну від них все ж має вістря. Сантоку має двосторонню заточку і дуже тонкий по товщині клинок (як правило, від 1,2 до 2,5 мм), що дозволяє йому буквально провалюватися в розрізаний продукт. Цей ніж дуже добре адаптується під всі основні завдання європейської кухні і якщо Ви хочете мати тільки один японський ніж, то найбільш функціональним вибором буде - Santoku.

Даний представлений екземпляр клинка під виготовлення ножа є найменшим за розміром з усіх Сантоку. Тому його не можна віднести до категорії шеф-ножів, з якими зазвичай асоціюються ножі даного типу. Це хороший кухонний універсал, яким можна зробити більшість операцій на кухні. Дуже тонка заточка менш, ніж в 10 градусів зі зведенням в нуль не дозволить розрізати, наприклад, заморожені продукти. Але в разі, якщо Вам потрібний ніж гострий, як бритва (для помідорів, жилавої яловичини і т.п.) ніж з представленого клинка - це те, що потрібно.

Представлений клинок для виготовлення кухонного ножа Сантоку має двосторонню заточку. Довжина його леза - 105мм, висота 28мм, товщина в обуху 1,2 мм, загальна довжина з хвостовиком - 140мм. Сам клинок має тришарову структуру. Середній шар - робочий і виготовлений з нержавіючої сталі VG-1 - стартовою модифікації загальновідомою марки VG-10, розробленої спеціально для застосування в ножовий тематиці. Середній шар загартований до твердості в 60HRC і забезпечує неймовірно високу гостроту ножа і стійкість до затуплення. Обкладки зроблені з м'якої нержавіючої сталі, вони утримують тонкий середній шар від зламу, забезпечую клинку гнучкість. Клинок заточений і після запаковування в рукоять - повністю готовий до використання.



Про цей товар поки немає відгуків. Залиште перший!

додати відгук
І'мя*:
Відгук*:
Оцінка*:
2+3 = (Анті-спам тест*)
  відміна надіслати

Схожі товари:


Список бажань:
Список бажань порожній

Порівняння товарів:
Товари для порівняння не обрано





На гору
Рокс © 2007-2021. Всі права захищені