Ваш кошик порожній

Клинок Usuba 105 мм, VG-1, Японія

Клинок Usuba 105 мм, VG-1, Японія


  • Опис
  • Відгуки

Клинок Usuba з серії Blade Compact для виготовлення японського ножа досить специфічний за своїм виглядом і безумовно відноситься до кухонної екзотики. Незважаючи на найменування клинка - Usuba, в класифікації японських кухонних ножів це лезо точніше було б назвати Nakiri. Usuba і Nakiri - це різні ножі і на японській кухні вони виконують не просто відмінні один від одного завдання, а й використовуються різними фахівцями. Більш важка і широка в обуху Usuba, з одностороннім заточуванням використовується, в основному, для оформлювальних завдань на професійній кухні, а Nakiri з дуже тонким лезом і дуже тривалими двосторонніми спусками під екстримальної малим кутом (іноді до 5 градусів) використовується, в основному, в побуті для домашнього застосування. Єдине, що об'єднує ці два ножа - це клинок у вигляді прямокутника і те, що обидва вони призначені для роботи по овочах. Прямокутне лезо цих ножів дозволяє використовувати його в якості імпровізованій лопатки для переміщення нарізаних овочів. В інтерпретації для європейського ринку виробляють якийсь усереднений варіант цього ножа, який найчастіше носить назву - Usuba, як клинок Usuba з серії Blade Compact. Даний ніж дуже гармонійно доповнює сети японських кухонніков, надаючи їм специфічний екзотичний колорит. Нарізку овочів, для якої і призначений цей ніж, на європейській кухні можна зробити і іншими ножами, тими ж Santoku або Gyuto, проте з Usuba з клинком з серії Blade Compact це робити набагато комфортніше і практично. Ви вже ніколи не відмовитеся від цього невеликого, але дуже зручного японського винаходу, якщо спробуєте їм попрацювати хоча б раз.
Представлений клинок з серії Blade Compact для виготовлення кухонного ножа Usuba має двосторонню заточку. Довжина його леза - 105мм, висота 27мм, товщина в обуху 1,2 мм, загальна довжина заготовки клинка з хвостовиком - 145мм. Сам клинок має тришарову структуру. Середній шар - робочий і виготовлений з нержавіючої сталі VG-1 - стартовою модифікації загальновідомою марки VG-10, розробленої спеціально для застосування в ножовий тематиці. Середній шар загартований до твердості в 60HRC і забезпечує неймовірно високу гостроту ножа і стійкість до затуплення. Обкладки зроблені з м'якої нержавіючої сталі, вони утримують тонкий середній шар від зламу, забезпечують клинку гнучкість. Клинок заточений і після запаковування в рукоять - повністю готовий до використання.
Кухонний ніж Usuba з клинка серії Blade Compact - це спеціалізований японський кухонний ніж, який призначений в основному для нарізки овочів і також використовується в якості лопатки для їх накладання. Дуже тонка заточка з кутом менше, ніж в 10 градусів зі зведенням в нуль не дозволить розрізати, наприклад, заморожені продукти. Але в разі, якщо Вам потрібний ніж гострий, як бритва, для дуже тонких операцій з продуктами - ніж Usuba з представленого клинка - це те, що потрібно.



Про цей товар поки немає відгуків. Залиште перший!

додати відгук
І'мя*:
Відгук*:
Оцінка*:
5+4 = (Анті-спам тест*)
  відміна надіслати

Схожі товари:


Список бажань:
Список бажань порожній

Порівняння товарів:
Товари для порівняння не обрано


Підписка на новини:




догори
Рокс © 2007-2020. Всі права захищені