Представлений 46-ти шаровий кований ніж ручної роботи Japanese Petty серії Hammered Damascus Steel, виробництво клинка Yoshihiro Cutlery (Японія). Petty - це один з популярних різновидів японських ножів - аналог європейського універсального. Petty Yoshihiro є багатоцільовим ножем для великого діапазону кухонних потреб, таких як очищення, нарізка і т.п. Власне, його застосовують скрізь, де великі за розміром Gyuto і Santoku незручні. Як правило, Petty не є чисто декоративним атрибутом у наборі японських ножів, а досить активно використовується для різних операцій на кухні.
Представлений ніж Petty Yoshihiro серії Hammered Damascus Steel має двосторонню заточку, за спусками та підводами 50/50, кут заточування – 35 градусів. Довжина його леза – 150мм, висота 29мм, товщина у обусі 2мм, загальна довжина ножа – 285мм. Рукоятка D-подібна із стабілізованої деревини чорного граба з титановим болестером. Дерев'яні піхви сая зроблені з вільхи. Клинок має багатошарову (46 шарів) структуру з центральним сердечником з японської нержавіючої сталі VG-10, твердість який становить понад 60 одиниць за шкалою Роквелла. Центральний шар надзвичайно міцний, може бути загострений екстремально гостро і при цьому здатний утримувати гостроту ріжучої кромки протягом тривалого часу. Обкладки зроблені з більш м'яких марок нержавіючої сталі, вони утримують тонкий середній шар від зламу, забезпечують гнучкість клинку. Лезо виковане з 46-шарової домашньої сталі, має дуже стильний вигляд і водночас дуже функціональне. Структура клинка виключно ефективно перешкоджає опору продукту, що розрізається, і запобігає прилипання їжі до краю леза. Клинок заточений і після запакування в ручку – повністю готовий до використання.
Ножі виробництва компанії Yoshihiro Cutlery представлення не потребують. Це дуже відомий та іменитий виробник японських кухонних ножів, що має 700-річну історію підприємства, зі своїми традиціями, династіями та старовинними секретами виготовлення різноманітного ріжучого інструменту. Останні сторіччя Yoshihiro Cutlery зорієнтована на виробництво кухонних ножів. В асортименті компанії є понад 600 найменувань різних видів ножів, що використовуються на кухні як професійними кухарями, так і простими домогосподарками. Yoshihiro Cutlery виробляють як ножі з одностороннім, так і з двостороннім заточенням. Використовуються тільки високовуглецеві сталі, загартовані до екстремально високих показників твердості такі як Suminagashi Blue Steel, Suminagashi White Steel, Super Blue Steel, Kasumi White Steel, VG-1, VG-10. Тобто. залежно від сфери використання, у ножах Yoshihiro Cutlery широко варіюються властивості різних сталей від чистих вуглець до хромовмісних нержавіючих, але завжди виключно високої якості.
Yoshihiro Cutlery незмінно займає провідні місця у світових рейтингах виробників кухонних ножів, як правило, випереджаючи в них навіть найвідоміших виробників різального інструментів, таких як Yaxell, Shun Cutlery, Tojiro, Miyabi та багатьох інших.
Клинок Petty Yoshihiro серії Hammered Damascus Steel виготовлений вручну досвідченими майстрами в Японії, і ми рекомендуємо цей ніж, як кухарям-аматорам, так і досвідченим професіоналам, які дійсно можуть оцінити виключно високу якість японської майстерності і одержимі традиційними японськими ножами. При заточенні даного клинка необхідно уникати використання неякісних абразивних брусків, потрібно намагатися використовувати тільки високоякісні японські точильні камені.
У комплект поставки входить ніж Japanese Petty серії Hammered Damascus Steel та дерев'яні піхви Сая до нього.
Додатково
Відгуків про цей товар ще не було.
Немає запитань про цей товар.