Японський меч для виготовлення ножа Migaki Yanagiba Tosa 240 мм. Клинки майстрів Тоса здавна славляться дуже високою якістю та надійністю і представлення не потребують. Регіон, де виробляють ці ножі, знаходиться на одному з південних островів Японії (о. Сікоку) і широко відомий фестивалями ножових майстрів і виробників найрізноманітнішого різального інструменту. Інтерес професіоналів різних галузей, що використовують ножі, колекціонерів, а також просто любителів цієї тематики викликає як високу майстерність виробників та відмінну якість продукції, так і те, що через високу конкуренцію ковалів у даному регіоні можна придбати ексклюзивні зразки ножів із кращих сортів сталі ( таких, як, наприклад, Super Aogami) за відносно невисоку ціну. Причому Tosa продає, як вироби готові до використання, так і клинки окремо (виробники ножів у Японії, як правило, це роблять вкрай неохоче), а рукоятку можна зробити на власний розсуд, це буває дуже зручно. Представлені мечі виготовлені компанією Tadayoshi forging company під керівництвом майстра Tadayoshi Saku. Представлені клинки відносяться до найвідомішого різновиду Yanagiba і призначені для виготовлення різновидів японської кухонної ножі для нарізки сашимі - Sashimi bocho. Такі ножі призначені для нарізки свіжої сирої риби тонкими скибочками. Ніж мати довгий, тонкий і вузький клинок, одностороннє заточення з малим кутом спуску, оскільки для такої нарізки ніж повинен мати виняткову гостроту. Для того щоб відрізаний шматок риби виглядав ідеально, необхідно виконати різ за один підхід. Тому клинки Yanagiba для ножів Sashimi bocho мають велику довжину – 210, 240 та 270 мм. Не можна сказати, що Янагіба є життєво необхідним інструментом на європейській кухні, але його винятково агресивний вигляд та екстремальна гострота зачаровує і без цього ножа набір японських кухонників виглядає неповноцінним. Кухонні ножі Yanagiba Tosa виконані зі сталі, яка називається білий папір або Широгамі (Shiro Kami), це традиційна сталь, яка використовується для цього типу ножів, оскільки саме вона може забезпечити найбільшу гостроту, яка є визначальним параметром цього ножа. Такі характеристики гостроти не можуть дати більш дорогі типи сталей, такі як Аогамі (Ao Kami або блакитний папір). Різні різновиди стали Аогами набагато краще тримають заточення і пручаються затупленню, проте програють Широгамі в гостроті, яку можна досягти на мечі. Поверхня клинка відшліфована (Migaki), що не має захисного покриття типу Kurouchi. Лезо – двошаровий, традиційний для одностороннього заточування. З увігнутого боку – твердіший шар, з опуклою – м'якший. Клинки Yanagiba Tosa мають одностороннє заточення, що не цілком звичне для європейського користувача, але ніяк не благає всіх інших позитивних якостей ножа і до того ж досить швидко можна звикнути. Довжина клинка Yanagiba в 210, 240 або 270 мм досить велика, щоб використовувати Sashimi bocho як універсальний кухонний інструмент, але часто така довжина ножа зручніша і цілком виправдана і кухарям ці ножі так подобаються, що вони роблять основним у себе на кухні. Висота клинка – 33мм, а ширина у обусі – 3.5-4мм. Ніж має варіант одностороннього заточення, зроблений під роботу правою рукою – тобто. під правшу. Вага ножа – 100 (210мм), 130 (240мм) та 150 (270м) грам. Клинки виготовлені вручну, тому можуть мати невеликі відхилення від зазначених розмірів та ваги. Ніж заточений та повністю готовий до роботи.
Леза
Відгуків про цей товар ще не було.
Немає запитань про цей товар.