Клинок Usuba із серії Blade Compact для виготовлення японського ножа досить специфічний за своїм виглядом і, безумовно, відноситься до кухонної екзотики. Незважаючи на назву клинка – Usuba, у класифікації японських кухонних ножів це лезо точніше було б назвати Nakiri. Usuba і Nakiri - це різні ножі і на японській кухні вони виконують не просто відмінні завдання, а й використовуються різними фахівцями. Більш важка і широка в обусі Usuba, з одностороннім заточуванням використовується, в основному, для оформлювальних завдань на професійній кухні, а Nakiri з дуже тонким лезом і дуже тривалими двосторонніми спусками під екстримально малим кутом (іноді до 5 градусів) використовується в основному в побуті для домашнього вживання. Єдине, що поєднує ці два ножі - це клинок у вигляді прямокутника і те, що вони призначені для роботи по овочах. Прямокутне лезо цих ножів дозволяє використовувати його як імпровізовану лопатку для переміщення нарізаних овочів. В інтерпретації для європейського ринку виробляють якийсь усереднений варіант цього ножа, який найчастіше зветься – Usuba, як клинок Usuba із серії Blade Compact. Цей ніж дуже гармонійно доповнює мережі японських кухонників, надаючи їм специфічний екзотичний колорит. Нарізку овочів, для якої і призначений цей ніж, на європейській кухні можна зробити й іншими ножами, тими ж Santoku або Gyuto, проте з Usuba з мечем із серії Blade Compact це робити набагато комфортніше і практично. Ви вже ніколи не відмовитеся від цього невеликого, але дуже зручного японського винаходу, якщо спробуєте попрацювати хоча б раз.
Представлений клинок із серії Blade Compact для виготовлення кухонного ножа Usuba має двостороннє заточення. Довжина його леза - 105мм, висота 27мм, товщина в обусі 1,2мм, загальна довжина заготівлі клинка з хвостовиком - 145мм. Сам клинок має тришарову структуру. Середній шар – робочий та виготовлений із нержавіючої сталі VG-1 – стартової модифікації загальновідомої марки VG-10, розробленої спеціально для застосування у ножовій тематиці. Середній шар загартований до твердості 60HRC і забезпечує неймовірно високу гостроту ножа і стійкість до затуплення. Обкладки зроблені з м'якої нержавіючої сталі, вони утримують тонкий середній шар від зламу, забезпечують гнучкість клинку. Клинок заточений і після запакування в ручку – повністю готовий до використання.
Кухонний ніж Usuba з клинка серії Blade Compact - це спеціалізований японський кухонний ніж, який призначений в основному для нарізки овочів і також використовується як лопатка для їх накладання. Дуже тонке заточення з кутом менше, ніж 10 градусів зі зведенням у нуль не дозволить розрізати, наприклад, заморожені продукти. Але якщо Вам потрібен ніж гострий, як бритва, для дуже тонких операцій з продуктами - ніж Usuba з представленого клинка - це те, що потрібно.
Країна походження Японія
Тип Usuba
Довжина леза 105 мм.
Висота леза 27 мм.
Товщина клинка 1,2 мм.
Загальна довжина 145 мм
Сталь VG-1
Особливості конструкції заточений, зведення в нуль
Монтаж Під всадний монтаж
Леза
Відгуків про цей товар ще не було.
Немає запитань про цей товар.