Лезо Briza Carver 150 від Brisa Knives Finland - однієї з найвідоміших ножових компаній із Фінляндії, виконаний під накладний монтаж, висота леза 28 мм, довжина – 150 мм, товщина обуха 2 мм. Загальна довжина заготівлі – 260 мм. Спуски зроблено від обуха. Відразу відзначимо цей дуже важливий момент. Скандинавські спуски або спуски від самого обуха до підвода значно покращують ріжучі властивості ножа, але такий конструктив досить трудомісткий у реалізації, тому властивий тільки дуже хорошим і дорогим мечам. Заготівля заточена, на перший погляд, ніж дуже гострий. Але це лише технологічна заточка, яка вказує на той кут, який виробник рекомендує для заточування даного виробу надалі. Тому, забігаючи вперед, скажемо, що після виготовлення ніж все ж таки слід заточити по-справжньому. Лезо Briza Carver 150 – це гарний кухонний універсал зі скандинавськими спусками від обуха та злегка заваленою до вістря проекцією клинка. Невелике заниження лінії обуха до вістря (Drop-Point), виглядає дуже ефектно і надає профілю ножа одночасно елегантність і агресивність. балансування готового ножа. Кріпильні отвори виготовлені під дюймові розміри стяжок (або пінів). Ближче до клинка, розташовані три отвори: один, по центру, під стяжку Corby (Corby Hole) на 4,6 мм і два з боків від нього – пінові (Pin Hole) під 4 мм. З тильного боку рукояті розташовані отвори кріплення під стяжку Corby (Corby Hole) на 4,6 мм, отвір на 6,5 мм і темлячний проріз 12х45мм. Монтаж накладок для даного ножа можна робити, використовуючи тільки два отвори під стяжки і два під піни, але для краси і надійності можна зробити інсталяцію піна в будь-якому місці технологічного вирізу. марка сталі, з якої він виготовлений - це знаменита 12C27. У довіднику по сталях про неї говориться, що це корозійностійка мартенситна хромиста ножова сталь шведської компанії Sandvic AB (Sweden), що випускається з 60-х років XX століття, яка має знижений вміст домішок – сірки та фосфору. Іншими словами, Sandvik 12C27 - мабуть, найбільш збалансована ножова сталь, що володіє одночасно відмінними характеристиками заточування (легко точиться - важко тупитися і це реально так!), високою міцністю та стійкістю до корозії. Для допитливих – щільність сталі Sandvik 12C27 становить 7,7 гр/см3, а її хімічний склад такий: Хімічний склад у % (номінальний): Вуглець (C) – 0,60% Хром (Cr) – 13,5% Молібден (Mo ) - Кремній (Si) = 0,40% Марганець (Mn) - 0,40% Унікальні характеристики сталі Sandvik 12C27, які дозволяють їй бути завжди в топі ножових рейтингів, пояснюється просто, Sandvik 12C27 – це одна з небагатьох сталей, розроблена спеціально для виготовлення ножів. Більшість інших сталей, які мають набагато більш обтяжені лігатурою склади і в рази більшу собівартість, як правило, розробляються для інших більш вузьких технологічних завдань, далеких від ножової тематики (наприклад, виготовлення прес-форм або ріжучого інструменту з великими кутами заточування тощо). п.). Тому для виготовлення клинків такі сталі можуть бути лише адаптовані з тим чи іншим ступенем успішності. Технологія виробництва сталі Sandvik 12C27 постійно вдосконалюється, що призводить до постійного покращення якісних показників збільшення щільності та ступеня чистоти, покращення тонкої мікроструктури карбідів. Тому сучасна сталь Sandvik 12C27 дуже сильно відрізняється від прототипу 45-ти літньої давності. Все це робить сталь Sandvik 12C27 найрекомендованішою для виробництва високоякісних ножів екстракласу. Сталь Sandvik 12C27 має можливість гарту в діапазоні від 54 до 61 HRC. Однак, як і більшість фінськихніжів, клинки з Sandvik 12C27 загартовуються до твердості в 58-59 HRC. Ця твердість загальновизнана як оптимальна для кухонних ножів. Плюс, при необхідності експлуатації даного ножа поза приміщеннями, в умовах знижених температур, на морозі (при зниженні температури твердість сталі зростає і лезо, що має високі показники твердості, стає крихким, як скло) - значення в 58-59 HRC також є оптимальним показником.
Леза
Відгуків про цей товар ще не було.
Немає запитань про цей товар.